tisdag 2 mars 2010

make-up

TIPS - SOTADE ÖGON

- Börja med att lägga en jämn och bra bas över hela ögat, dölj mörka ringar med en concealer.Borsta sedan försiktigt löspuder över hela ögat.

- Lägg på svart kajal längs hela övre fransraden, strecket ska vara tjockt och då rekomenderar jag en mjuk penna för att den är lättare att sudda. Pennan ska vara ordentligt vässad och sedan använder du en pensel och suddar försiktigt längs fransraden.

- Lägg sedan en svart ögonskugga på ögonlockets rörliga del och sudda mot globlinjen, du kan ta hjälp av fingertoppen och sudda alla kanter ordentligt. Det gör så att sotningen blir jämn och snygg, men du får inte jobba upp skuggan för högt mot ögonbrynet. Du ser att du har gjort det ifall det är färg på ögonbrynsbenet när du höjer ögonbrynen.

- Lägg på en lite ljusare grå skugga ovanför den svarta skuggan på ögonlocket, du måste sudda ordentligt och se till att inte skuggan hamnar för högt. Sedan lägger du den mörka skuggan längs den nedre fransraden. Ta lite i taget och arbeta i små rörelser, sudda kanterna med enbommulstops.

- Lägg på kajal på insidan av den nedre fransraden, alltså närmast ögat. Dra på ordentligt för det ska bli riktigt vass, se till att pennan är bra och jämnt vässad. Avslutningsvis så lägger du på valfritt (minst två) lager svart mascara på både över och under fransrade. Nu är du snygg och klar med dina sotade ögon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar